Distributie Oltenia lanseaza Clubul de Practica, o noua superputere disponibila celor aproape 300 de Ucenici Electricieni


Pornind de la sursele care ne aduc energie, Asociatia ROI, Fundatia Progress si 7 dintre cei mai tineri angajati Distributie Oltenia au preluat rolul de supereroi pentru generatia viiitorului. Misiunea de a-i sustine pe tinerii Ucenici se va concretiza sub forma unui Club de Practica, prin care elevii sa continue sa-si dezvolte superputerile care definesc aceasta meserie indispensabila pentru societate.


 
Ce este Clubul de Practica?
  • O activitate extracurriculara care sustine orele de practica pentru Ucenicii Electricieni si lucrul in echipe la proiecte pe care ei le aleg, in domeniul energiei verzi;
  • Un transfer de superputeri de la mentorii Fundatiei Progress si de la cei mai tineri angajati Distributie Oltenia catre generatia viitorului;
  • O oportunitate de a tine pasul cu noile tehnologii, de a se adapta schimbarilor si de a-si depasi limitele in arii diverse: circuite electrice si electronica, automatizare sau programare de baza;
  • O sursa de venit suplimentara pentru cele mai bune idei verzi realizate de Ucenicii Electricieni.
 
“In cadrul proiectului Ucenic Electrician, ne-am asumat formarea unei viitoare generatii de profesionisti prin acoperirea tuturor nivelelor de pregatire si dezvoltare - teoretica, practica, dar si personala. Prin infiintarea Clubului de Practica ne dorim transferarea unor superputeri care definesc aceasta meserie esentiala. Implicarea si entuziasmul colegilor inscrisi in Clubul de Practica, intr-o perioada aglomerata si in permanenta schimbare ne-a aratat ca suntem un adevarat sprijin pentru generatia viitorului, de aceea suntem siguri ca ei sunt deja supereroi.” – a declarat Eugen Butoarca, Director Executiv Distributie Oltenia.
 
Cum transformam Ucenici in supereroi prin Clubul de Practica?
Aceasta activitate a pornit de la cel mai recent proiect al companiei, prin care elevii pot invata despre sursele regenerabile direct de pe acoperisul Liceului din care fac parte, dupa ce toate cele 7 licee partenere au beneficiat de montarea a cate unui sistem de panouri fotovoltaice.
 
Dupa inscrierea pe echipe, elevii au primit cate un kit cu elemente pentru a dezvolta o serie de proiecte care au la baza tehnologia Arduino, in zona de energie verde, eficienta energetica sau case inteligente. 
 
 
Activitatea din Clubul de Practica se va concretiza in proiecte care vor fi jurizate si recompensate cu burse tehnice si premii in valoare de 12 500 EURO. Dupa declararea celor mai bune proiecte, acestea vor urca pe podium in cadrul unui Targ National, organizat la finalul lunii iunie 2021. Criteriile in functie de care vor fi evaluate proiectele sunt:
  • Ingeniozitate in crearea mecanismului/ solutiei tehnice;
  • Aplicabilitatea proiectului in realitate;
  • Rezultate imediate/masurabile.
Aceste premii vor suplimenta sursele financiare ale elevilor inscrisi in proiect, adaugandu-se bursei in valoare de 200 de lei/luna pe care cei mai buni 5 elevi din fiecare clasa o primesc deja. 
 
Ce superputeri sunt transferate?
Energy Team, Green Power, Viitorii Electricieni, Electricienii Timpului si toate celelalte aproape 60 de echipe formate de catre cei 300 de elevi nu vor invata cum sa salveze omenirea sau cum sa zboare, insa isi vor dezvolta competente pentru a deveni mai buni in meseria aleasa:
  • Realizarea unor proiecte care imbunatatesc consumul energetic;
  • Realizarea unor circuite electrice dupa o schema;
  • Scrierea de cod in programul Arduino; 
  • Planificarea si organizarea muncii in echipa;
  • Capacitatea de a rezolva probleme, creativitatea, gandirea critica si analitica;
  • Realizarea unor clipuri video de prezentare a proiectelor tehnice;
  • Imbunatatirea abilitatilor de comunicare, inclusiv prin prezentarea proiectelor in fata unui public.
 
Continuam activitatile care ne aduc mai aproape de o noua generatie de profesionisti in domeniul energiei si suntem convinsi ca viitorul va fi pe cele mai bune maini.
 
Directia Comunicare si Marketing