Salut,
Bine ai venit pe pagina Ucenic Electrician,
un proiect educational sustinut de Distributie Oltenia!
Te invitam sa descoperi cum si unde se formeaza
noua generatie de electricieni ai viitorului!


Energia este sursa tuturor transformarilor din viata noastra. Energia ne lumineaza scoala, ne incalzeste casa, ne incarca bateriile si ne inspira sa fim mai buni. Pana in anul 2030, conform datelor prezentate de United Nations, planeta noastra va sustine o populatie de 8.5 miliarde de oameni si va avea de mai multa energie. 
Din dorinta de a forma generatia de electricieni ai viitorului si de a avea in echipa cei mai buni specialisti, Distributie Oltenia a lansat programul pilot Ucenic Electrician.

Viziune
La absolvirea celor trei ani de scoala profesionala cu profil electric, elevii formati in cadrul programului Ucenic Electrician vor detine cunostinte solide din domeniu, teoretice si practice, pentru integrarea pe piata muncii si pentru angajarea in Distributie Oltenia.     

Misiune
Programul le ofera elevilor oportunitati diverse si specifice domeniului profesional in care isi propune sa aduca o schimbare: cel al generatiei de electricieni din  viitor.

Daca esti elev in clasa a VIII-a si ai ales sa te pregatesti pentru o meserie in cadrul unei scoli profesionale, te afli in locul potrivit. Urmareste, alaturi de parinti, pagina noastra si noutatile pe care ti le pregatim.
Informeaza-te si fii pregatit azi pentru meseria de mâine. Fii unul dintre cei care vor crea viitorul în energie!

Pentru inscrierea in anul scolar 2019-2020, candidatii interesati pot alege specializarea “Electrician exploatare centrale, statii si retele electrice”, sustinuta de proiectul Ucenic Electrician in liceele partenere:

 • Liceul Astra Pitesti
 • Colegiul Tehnic Energetic Craiova
 • Liceul Energetic Targu Jiu
 • Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria

Tinerii interesati trebuie sa depuna, in intervalul 24-26 iunie 2019, la secretariatul liceului pentru care opteaza:

1. fisa tip de inscriere in invatamantul profesional, eliberata de scoala gimnaziala;

2. certificatul de nastere, in copie conform cu originalul;

3. adeverinta care sa ateste notele si media generala obtinute, dupa caz, la evaluarea nationala, la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, testele nationale sau la examenul de capacitate;

4. foaia matricola pentru clasele gimnaziale (cu calculul mediei generale de absolvire), in copie;

5. adeverinta medicala de la medicul de familie.

Lista candidatilor admisi va fi afisata ulterior de fiecare institutie scoalara in parte. Pentru mai multe detalii privind procedura de admitere, cei interesati se pot adresa secretariatelor din cadrul liceelor partenere.

In septembrie 2016 am lansat cu mult entuziasm editia 2016 – 2017 a programului, in colaborare cu Liceul Tehnologic Astra Pitesti si Colegiul Tehnic Energetic Craiova. In primul an de implementare, 48 de elevi admisi si-au inceput pregatirea in domeniul energetic, sub indrumarea reprezentantilor Distributie Oltenia. Ulterior, proiectul s-a extins atat geografic (in 2017, in judetul Gorj, prin parteneriatul cu Liceul Energetic Targu Jiu, iar in 2018, in judetul Teleorman, prin parteneriat cu Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria), cat si transveral, in interiorul fiecarui liceu partener, prin formarea de noi clase in fiecare an scolar.

In cursul unui an scolar, cei peste 150 de elevi inscrisi in program se bucura de numeroase beneficii, precum:

 • Burse lunare de studiu pentru primii 5 elevi din fiecare clasa, in plus fata de sprijinul financiar oferit de catre stat
 • Laboratoare electrice moderne
 • Stagii de practica in cadrul companiei Distributie Oltenia
 • Un specialist Distributie Oltenia desemnat pentru fiecare judet
 • Dezvoltare personala cu traineri ai Asociatiei ROI si ai Fundatiei Noi Orizonturi
 • Participare la actiuni de voluntariat si la activitati interactive in Saptamana Altfel
 • Posibilitatea de a concura la competitii organizate cu si pentru Ucenicii Electricieni

Programul Ucenic Electrician este inclus in planul de actiune al strategiei de responsabilitate sociala corporativa (CSR) a companiei Distributie Oltenia. Directiile prioritare de implicare asumate sunt educatia, mediul, sanatatea si cultura. Prin proiecte de CSR si sponsorizari, compania isi propune sa devina un partener de dialog si un sprijin pentru dezvoltarea comunitatilor din cele sapte judete din sudul Romaniei in care isi desfasoara activitatea. Programul Ucenic Electrician beneficiaza de acordul Inspectoratelor Scolare Judetene din judetele partenere:  Arges, Dolj, Gorj si Teleorman.

Primii 5 elevi din fiecare clasa vor obtine, in baza unor criterii de performanta, burse lunare a cate 200 lei/ luna, suplimentar fata de sprijinul financiar oferit de catre stat elevilor din scolile profesionale.

Credem ca nu este de ajuns sa ai elevi buni, daca acestia nu au acces la dotari moderne unde sa exerseze ceea ce invata. De aceea am dotat cu echipamente moderne laboratoarele electrice din incinta liceelor partenere. Aici vei putea desfasura in bune conditii orele de practica, in acord cu curricula scolara aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.

Elevii inscrisi in program realizeaza in cadrul companiei Distributie Oltenia o parte din orele de stagii de practica prevazute in curricula scolara aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Daca vei face parte din program, vei avea acces la echipamente si aparatura de specialitate, vei dobandi cunostinte aplicate, sub indrumarea mentorilor Distributie Oltenia.

Sa devii un profesionist nu inseamna doar sa stii meserie, ci sa fii mai bun pe toate planurile. De aceea am pregatit pentru tine ateliere de dezvoltare personala sustinute de persoane specializate, care te vor invata cum sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de relationare in cadrul unei echipe si cum sa pui in aplicare initiative pentru liceul tau.

PARTENERI