DESPRE PROGRAM

Ce ne-a inspirat

Viziune si Misiune

Cui ne adresam

Inscrieri

Rezultate program

Burse lunare de studiu

Laboratoare electrice moderne

Stagii de practica

Ateliere de dezvoltare personala in parteneriat cu Asociatia ROI si Fundatia Noi OrizonturiCe ne-a inspirat

Energia este sursa tuturor transformarilor din viata noastra. Energia ne lumineaza scoala, ne incalzeste casa, ne incarca bateriile si ne inspira sa fim mai buni. Pana in anul 2030, conform datelor prezentate de United Nations, planeta noastra va sustine o populatie de 8.5 miliarde de oameni si va avea de mai multa energie. 
Din dorinta de a forma generatia de electricieni ai viitorului si de a avea in echipa cei mai buni specialisti, Distributie Oltenia a lansat programul pilot Ucenic Electrician.


Viziune si Misiune

Viziune
La absolvirea celor trei ani de scoala profesionala cu profil electric, elevii formati in cadrul programului Ucenic Electrician vor detine cunostinte solide din domeniu, teoretice si practice, pentru integrarea pe piata muncii si pentru angajarea in Distributie Oltenia.     

Misiune
Programul le ofera elevilor oportunitati diverse si specifice domeniului profesional in care isi propune sa aduca o schimbare: cel al generatiei de electricieni din  viitor.


Cui ne adresam

Daca esti elev in clasa a VIII-a si ai ales sa te pregatesti pentru o meserie in cadrul unei scoli profesionale, te afli in locul potrivit. Urmareste, alaturi de parinti, pagina noastra si noutatile pe care ti le pregatim.
Informeaza-te si fii pregatit azi pentru meseria de mâine. Fii unul dintre cei care vor crea viitorul în energie!


Inscrieri

În perioada 29 iunie – 3 iulie și 6 iulie, tinerii interesați pot alege specializarea “Electrician exploatare centrale, statii si retele electrice”, sustinuta de proiectul Ucenic Electrician in liceele partenere:

 • - Liceul Astra Pitesti
 • - Colegiul Tehnic Energetic Craiova
 • - Liceul Energetic Targu Jiu
 • - Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria
 • - Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin
 • - Liceul Tehnologic Ferdinand I Ramnicu Valcea
 
Pentru inscrieri este necesara parcurgerea urmatorilor pasi:
 • - Completarea fisei tip de inscriere de catre secretariatele unitatilor de invatamant gimnazial, la cererea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali;
 • - Transmiterea electronica la liceele pentru care au optat a fiselor de inscriere, insotite de foile matricole, de catre unitatile de invatamant gimnazial.
 
Rezultatele vor fi afisate la sediile si pe site-ul unitatilor de invatamant in data de 6 iulie, iar in perioada 13 - 17 iulie, candidatii admisi vor fi invitati sa depuna dosarul in original, impreuna cu urmatoarele documente:
 • - fisa de inscriere in original;
 • - certificatul de nastere, in copie conform cu originalul;
 • - adeverinta care sa ateste notele si media generala obtinute, dupa caz, la evaluarea nationala, la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, testele nationale sau la examenul de capacitate;
 • - fisa medicala.

Rezultate program

In septembrie 2016 am lansat cu mult entuziasm editia pilot a programului, in colaborare cu Liceul Tehnologic Astra Pitesti si Colegiul Tehnic Energetic Craiova. In primul an de implementare, 48 de elevi admisi si-au inceput pregatirea in domeniul energetic, sub indrumarea reprezentantilor Distributie Oltenia. Ulterior, proiectul s-a extins atat geografic (in 2017, in judetul Gorj, prin parteneriatul cu Liceul Energetic Targu Jiu, in 2018, in judetul Teleorman, prin parteneriat cu Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria, iar in 2019, in judetul Mehedinti, prin parteneriat cu Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin), cat si transversal, in interiorul fiecarui liceu partener, prin formarea de noi clase in fiecare an scolar.

In cursul unui an scolar, cei peste 190 de elevi inscrisi in program se bucura de numeroase beneficii, precum:

- Burse lunare de studiu pentru primii 5 elevi din fiecare clasa, in plus fata de sprijinul financiar oferit de catre stat

- Laboratoare electrice moderne

- Stagii de practica in cadrul companiei Distributie Oltenia

- Un specialist Distributie Oltenia desemnat pentru fiecare judet

- Dezvoltare personala cu traineri ai Asociatiei ROI si ai Fundatiei Noi Orizonturi

- Tabara pentru bursieri

- Participare la actiuni de voluntariat si la activitati interactive in Saptamana Altfel

- Posibilitatea de a concura la competitii organizate cu si pentru Ucenicii Electricieni

De asemenea, incepand din luna septembrie 2019, operatorul Distributie Oltenia si partenerii acestuia deruleaza programul de internship platit Electrician Junior pentru 24 din cei 33 de absolventi ai proiectului Ucenic Electrician din judetele Arges si Dolj. In cadrul internship-ului, elevii se vor integra in cultura organizationala a companiei, vor aprofunda cunostintele teoretice si vor avea contact direct cu activitatea operatorului de distributie, invatand de la cei mai experimentati specialisti. Imediat dupa incheierea perioadei de 6 luni de internship, Electricienii Junior vor intra in posesia Certificatului de internship si vor putea fi directionati catre posturile disponibile in cadrul companiei, in functie de evaluarile obtinute. Mai multe detalii despre programul de internship platit Electrician Junior puteti regasi pe pagina https://www.distributieoltenia.ro/ro/internship/internship-directia-exploatare-si-mentenanta-a-red.html


Burse lunare de studiu

Primii 5 elevi din fiecare clasa vor obtine, in baza unor criterii de performanta, burse lunare a cate 200 lei/ luna, suplimentar fata de sprijinul financiar oferit de catre stat elevilor din scolile profesionale.


Laboratoare electrice moderne

Credem ca nu este de ajuns sa ai elevi buni, daca acestia nu au acces la dotari moderne unde sa exerseze ceea ce invata. De aceea am dotat cu echipamente moderne laboratoarele electrice din incinta liceelor partenere. Aici vei putea desfasura in bune conditii orele de practica, in acord cu curricula scolara aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.


Stagii de practica

Elevii inscrisi in program realizeaza in cadrul companiei Distributie Oltenia o parte din orele de stagii de practica prevazute in curricula scolara aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Daca vei face parte din program, vei avea acces la echipamente si aparatura de specialitate, vei dobandi cunostinte aplicate, sub indrumarea mentorilor Distributie Oltenia.


Ateliere de dezvoltare personala in parteneriat cu Asociatia ROI si Fundatia Noi Orizonturi

Sa devii un profesionist nu inseamna doar sa stii meserie, ci sa fii mai bun pe toate planurile. De aceea am pregatit pentru tine ateliere de dezvoltare personala sustinute de persoane specializate, care te vor invata cum sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de relationare in cadrul unei echipe si cum sa pui in aplicare initiative pentru liceul tau.